Recept | Artiklar

10 lättlagade veganska rätter för snabba vardagsmiddagar

Vegansk mat har blivit mer populär än någonsin tidigare och det är inte svårt att förstå varför. Den är inte bara bra för miljön och djurlivet, utan den kan också vara läcker, näringsrik och snabb att laga. Här är tio lättlagade veganska rätter som du kan göra på nolltid, perfekt för snabba vardagsmiddagar.

Kikärtscurry med ris

Kikärtscurry är en proteinrik, smakfull och mättande måltid. Tillsammans med ris och ett gott bröd har du en komplett middag.

Vegansk pastasås med linser

En enkel och närande pastarätt med en sås baserad på gröna eller röda linser. Tillsätt lite vitlök, lök och tomatsås för en riktigt smakrik måltid.

Grönsakswok med tofu

En wok med tofu och säsongens grönsaker är både lätt att göra och oändligt varierbar. Krydda med soja och ingefära för extra smak.

Quinoasallad med rostade grönsaker

Quinoa är både näringsrikt och mättande och passar utmärkt i sallader. Tillsammans med rostade grönsaker blir detta en snabb och hälsosam måltid.

Vegansk tacos med svarta bönor

Byt ut köttet mot svarta bönor i din nästa tacokväll för en vegansk variant. Toppa med dina favoritgrönsaker och guacamole.

Vegansk chili sin carne

En het och mättande rätt med kidneybönor, krossade tomater och dina favoritkryddor. Perfekt att servera med ris eller bröd.

Veganska burgare på kikärtor

Kikärtsburgare är enkla att göra och kan varieras med olika kryddor och tillbehör. Servera i ett bröd med sallad, tomat och din favoritsås.

Vegansk carbonara med tofu

Byt ut bacon mot rökt tofu och ägg mot en sås baserad på cashewnötter och näringsjäst för en vegansk version av denna klassiska pasta.

Vegansk pizza med grönsaker och vegansk ost

Pizzadeg är enkelt att göra veganskt och toppingarna är oändligt varierbara. Använd vegansk ost och dina favoritgrönsaker för en läcker vegansk pizza.

Linsgryta med rotfrukter

En värmande gryta med linser och rotfrukter är enkel att göra och passar perfekt för kyliga vinterkvällar.

Att laga veganska rätter behöver inte vara tidskrävande eller komplicerat. Med dessa tio enkla rätter kan du ha en läcker, näringsrik och vegansk middag på bordet på nolltid.

Lämna en kommentar